Wie is

Mijn naam is Mieke Reedijk en naast mijn “normale” baan als praktijkondersteuner in een huisartsenpraktijk ben ik graag creatief bezig.  Met een penseel of spons in mijn handen, de geur van schmink en een blij kindergezichtje voor me, heb ik het gevoel écht te leven.  In 2008 bezocht ik het grimefestival in Gorinchem en toen wist ik, dat wil ik ook leren! Daarop heb ik me ingeschreven bij Faces, de opleiding tot vakgrimeur, waar ik een aantal losse modules heb gevolgd en behaald. Sindsdien ben ik officieel besmet met het “grime virus”.  Naast de modules bij Faces ben ik vooral zelf dingen uit gaan proberen en heb ik heel veel geoefend. Middels on line of live lessen bij (inter)nationale grimeurs leer ik iedere keer weer nieuwe technieken of verbeter bestaande vaardigheden.
Zo behoren tijdelijke tattoos, gezet met de airbrush en inkt speciaal voor de huid, tegenwoordig ook tot de mogelijkheden. Hartstikke leuk voor wie geen blijvende maar een tijdelijke tattoo wil. Kortom ik raak nooit uitgeleerd en blijf me verbeteren.

Naast schminken/grimeren is vilten een andere passie van mij. Een project bedenken, meten en rekenen voor het maken van de mal, de wol leggen en daarna met mijn handen in het warme sop om de wol te laten vervilten. Maar ook zelf wol verven en op zoek gaan naar bijzondere schapenrassen en wol soorten. Het is allemaal even leuk. Soms is het hard werken maar vooral heerlijk ontspannend! Sommige mensen mediteren of sporten om hun hoofd leeg te maken, voor mij lukt dit het beste als ik aan het vilten ben. Het is een fijn gevoel om  met je handen van losse wol iets moois te maken, de wol onder je handen te voelen vervilten. Bijna magisch.
En hoe heerlijk is het om zelf gemaakte sloffen aan je voeten te hebben?!